Livebetting - Vinnerodds - Resultatodds

Vi har tatt for oss Langoddsen, som er den vanligste formen for odds tipping i en annen post. Nå skal vi se litt på andre former for tipping. Livebetting, vinnerodds og resultatodds har alle sin fordeler og ulemper.

Livebetting er en utrolig fasinerende form for odds tipping som både er underholdende og kan gi fine gevinster. Livebetting er nesten det samme som Langoddsen. Forskjellen er at du satser penger mens kampen spilles. Oddsen forandrer seg hele tiden, så det gjelder å følge godt med.

I all odds tipping er det egentlig en konkurranse mellom deg og de som setter oddsen. Du må vurdere oddsen som er satt, for så å satse pengene der du mener det er satt for høy odds. Du mener altså at den som satt oddsen har vurdert kampen feil. Personene som setter oddsen har stor erfaring, alle tenkelige hjelpemidler og de bruker lang tid. Således har de alle forutsetninger for å ha rett. Men husk at til syvende og sist så tipper også de som setter oddsen. Å finne spill der oddsen som tilbys er høy nok kalles verdispill, noe jeg kommer tilbake til i en senere artikkel.

Fordelen med Livebetting er at alt skal skje veldig raskt. Et straffespark, en uventet kamputvikling eller et mål forandrer mye på oddsen. Livebetting sine krav om en kontinuerlig endring av oddsen gir deg ofte bedre muligheter til å vinne. Oddsen må settes raskt og dine motstandere kan ikke ta den vanlige tiden til hjelp. Det er så utrolig mange ukjente faktorer i for eksempel en fotballkamp at det er umulig for en computer eller et menneske å forutse utviklingen. Derfor er det også umulig å sette oddsen riktig til en hver tid. Her ligger din mulighet i Livebetting.

Livebetting gir deg altså en fin mulighet til å sikre deg noen kroner. I tillegg er det veldig underholdende. Jeg buker ofte Livebetting når en storfavoritt ligger under. La oss si at Norsk seier i kvinnehåndball gir 1,20 i odds. Etter 20 minutter ligger Norge under med 5 mål. Da får du mye høyrer odds på Norge. Norsk Tipping tilbyr ikke Livebetting.

Vinnerodds er rimelig selvforklarende. Du tipper på vinneren av et hopprenn, Champions league og lignende. Det kan være litt kjedelig å satse penger på noe du først vet resultatet på om flere måneder, som for eksempel å tippe på vinneren av Tippeligaen. Kapitalen du satser på vinnerodds blir da låst opp i lang tid. Men også vinnerodds har sin sjarm.

Det er ikke bare idrett du kan tippe på. Du finner ofte vinnerodds på Idol, kommunevalg, Det store korslaget og lignende. Når du tipper vinnerodds på de store og anerkjente nettstedene vil du få den oddsen som du ser når du setter din innsats. Tipper du vinnerodds på Norsk Tipping får du dessverre ikke dette. Der blir oddsen bestemt når alle har satset, slik at Norsk Tipping er garantert å ikke tape penger på objektet. Å satse penger når du ikke vet oddsen er håpløst og anbefales absolutt ikke.

Resultatodds er også selvforklarende. Du satset penger på det nøyaktige resultatet av en kamp. Vanligvis fotball, ishockey, håndball og lignende. Her er det mye flaks inne i bildet, så resultatodds anbefales kun for underholdning. Dyktige tippere kan ofte spå utfallet i en kamp på Langoddsen, men å spå det nøyaktige resultatet er mye vanskeligere. Om Rosenborg vinner 5-0 eller 6-1 mot Brann beror ofte på tilfeldigheter, men også her kan det finnes verdispill.

Resultatodds kan i tillegg være en underholdende form for odds tipping, så det er bare å forsøke. Muligens er du heldig? På Norsk Tipping er det også med resultatodds slik at oddsen først bestemmes når alle har satset og objektet stenges for spill. Vurderer du å tippe resultatodds bør du dermed satse pengene et annet sted.

Vinnerodds og resultatodds er underholdene og kan gjerne forsøkes, men vær forsiktig med innsatsen. Livebetting er en form for tipping bør du definitivt forsøke. Over tid kan du få et greit overskudd gjennom denne formen for odds tipping.